O firmie

Nasza firma została założona w 1993 roku przez Agatę i Dariusza Szatan.

W ciągu wieloletniej działalności przerodziła się z małej lokalnej hurtowni w prężnie działające zakłady mięsne.

W naszej działalności stawiamy przede wszystkim na jakość dostarczanego surowca. Specjalizujemy się rozbiorze, pakowaniu i mrożeniu mięsa wieprzowego oraz drobiowego. Zajmujemy się również produkcją wędlin pod marką GOŚCINIEC opartą na tradycyjnych recepturach.

Na dzień dzisiejszy możemy pochwalić się trzema oddziałami produkcyjnymi, w których zatrudniamy kilkadziesiąt osób:

ZAKŁAD ROZBIORU MIĘSA WIEPRZOWEGO

42-500 Będzin Łagisza, ul. Dąbrowska 24

ZAKŁAD ROZBIORU MIĘSA DROBIOWEGO

41-200 Sosnowiec, ul. Chemiczna 12

ZAKŁAD PRODUKCJI WĘDLIN

41-200 Sosnowiec, ul. Chemiczna 12

Wszystkie oddziały posiadają wdrożony system HACCP  oraz wszystkie pozwolenia do handlu na terenie Unii Europejskiej i nie tylko. Cały proces produkcji elementów jest  monitorowany przez powiatowych lekarzy weterynarii.

Zdecydowanym atutem jest własna flota samochodów dostawczych wyposażonych w chłodnie, dzięki czemu jesteśmy w stanie dostarczyć zamówiony towar naszym klientom w każde miejsce nawet tego samego dnia.